Aşk, M, Maria Murnane, roman, tual yayınları

TATLI NOTLAR- KAĞIT ÜZERİNDE MÜKEMMEL

“Ayrılık gerçekten de kalbi sevgi ile doldurur mu?”

Merhabalar sevgili Meyus okuru,

Bazen yolda yürürken bir kitapçı fark edersiniz ve birden içine girip dolaşasınız gelir mi? Ben kitapçı gördüğümde ayaklarım oraya doğru yöneliyor istemsizce birde bakıyorum çoktan içeriye girmiş rafları karıştırmaya başlıyorum. Bu kitapla tanışmam da o şekilde oldu diyebilirim.

Alışveriş merkezlerinde olan kitap stantlarından birinde öyle bakınırken satıcı bu kitabı çok hoş ve sürükleyici olduğunu söyledi. Arkasını okuduğumda düğününden iki hafta önce terk edildikten sonra,kişisel ve profesyonel hayatı altüst olmaya başlamış bir kadını anlattığını gördüğümde bende hoşuma gideceğini düşündüm.

Yanılmışım.

“-En zorunun beklemek olduğunu söylerler?
Tatlım, hiç kimse kapının önüne koyulmayı beklemez.”

Hem de ne yanılmak sevgili okur. Aslında konu bakımında gayet güzel bir konusu vardı. Yirmili yaşlarının sonunda bir kadın olan Waverly’nin terk edilişinin ardından kendini toparlamaya çalışması, kariyerini sorgulayıp kendine yeni bir hedef belirlemesi, aşkı yeniden arayışı ve babasıyla ilişkisinin gelişimini anlatıyor.

Diyeceksiniz ki gayet güzele benziyor sen neden beğenmedin?

Beğenmediğim şey tam olarak anlatım tarzı. Anlatması gereken o kadar şey varken yazar o kadar saçma ayrıntılar üzerinde durmuş ki asıl dikkat çekecek şey geri plana atılmış.

Daha açıklayıcı olması adına örnek vermem gerekirse eğer, aynı mahallede yaşadığı ve bir yerlere giderken sürekli karşılaştığı ve onu devamlı bir partiye çağıran lise arkadaşını aşık olduğu adamdan daha çok görüyoruz yanında. Aşık olduğu adamı doğru dürüst nerede görüyoruz diye soruyorsanız kitabın son üç sayfasında!

“-Aşk Tanırısı okunu birden çok kez atabilir?
Tatlım, eğer Fransa’daki herkes bunu yapabiliyorsa o neden yapamasın
?”

Yani demek istediğim yazarın anlatmak istediği bir sürü şey varmış ama bunlardan sadece birini biraz daha düzgün anlatabilmiş diğerleri ise arada kaybolup gitmiş.

Kitap hızlıca okunup biten tarzda hafif bir roman olmasına karşın açıkçası benim için vakit kaybıydı. Tabi kitabı okuyup çok beğenenlerde olmuş nede olsa zevk mesele bu.

Benim kendi adıma emin olduğum tek şey bir daha satıcı tuzağına düşmeyeceğimdir. Bunu en son söylememin ardından satıcı tavsiyesiyle bu kitabı almış olsam da bu sondu. Bir daha ki sefere kendi bildiğimden şaşmayacağım.

XOXO

Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın. Kendinize iyi bakın…


Adı:Tatlı Notlar Kağıt Üzerinde Mükemmel
Yazar:Maria Murnane, Umut Yılmaz Sağırlı (Çevirmen)
Baskı tarihi:7 Ocak 2013
Sayfa sayısı:384
Format:Karton kapak
ISBN:9786058658127
Kitabın türü:Aşk, Roman
Dil:Türkçe
Ülke:Türkiye
Yayınevi:Tual Yayınları

Yorum bırakın