Aşk, Epsilon Yayınevi, L, Lisa Kleypas, roman

FRİDAY HARBOR SERİSİ- SUYA YAZILAN HAYALLER

“Bazı şeyler düzeltilemeyecek kadar kırılmış olabilir.” 
“İnsanlar hariç.”
“Özelikle insanlar.”

Merhabalar sevgili Meyus okuru,

Herkesin aşk romanı okumak için bir sebebi vardır. Kimi orada geçen duygu yoğunluğundan hoşlanır, kendini ana karakter yerine koyar; kimisi zihin yormayan bir yapısı olduğundan kolayca okunacak bir şey ister. Benim aşk romanı okumamın sebebi ise gülmek istemem.

Aşk romanları benim için bir çeşit komedi türüne giriyor sevgili okur. Kıskançlık tufanı, aşkından öldüğü halde asla sert yapısından ödün vermeyen sert erkek modeli, tesadüfler silsilesi, başa gelen korkun kazadan mucizevi kurtuluş ve mutlu son. Dönemi fark etmeksizin yaz dizisi tadındaki bu kitaplar beni daima eğlendirmiştir. Friday Harbor Serisinin 3. kitabı olan Suya Yazılan Hayaller de bu düşünce ile aldığım bir kitaptı.

Sorunlu bir aile geçmişine sahip alkolik olma yolunda giden, yakışıklı, sürekli bak ben seni üzerim kızım modunda gezen marangozumuz kardeşinin evinin tadilatına yardım ederken evin hayaleti  Alex istemeden de olsa musallat oluyor. Bir savaş pilotunun hayaleti Alex’in yardımıyla geçmişini öğrenmeye çalışır.

“Birbirlerine aşık kalmak isteyenler evlilikten uzak durmak için ellerinden geleni yapmalılar.”

Gerçek aşka tüm kalbiyle inan, yaptığı yemeklerle insanları mest eden, hiçbir kötü huyu olmayan; hasta büyükannesine aşırı bağlı  olan güzel aşçımız Zoe, büyükannesi ile yaşayacağı evinin tadilatı için Alex ile anlaşır.

Alex kendi sorunları yüzünden Zoe’yi üzmek istemediğinden ondan uzak durma için mücadele ederken diğer yandan hayalet ve Zoe’nin büyükannesini arasındaki bağlantıyı öğrenmeye çalışıyordu.  Zoe ise her ne olursa olsun Alex’le beraber olmak istiyordu.

“Kalbinin kırılmasından daha kötü şeyler var.”
“Ne gibi?”
“Kalbinin hiç kırılmaması.”

Suya Yazılan Hayaller yazarın okuduğun ilk kitabıydı. Serinin önceki kitaplarına atıfta bulunsa da ana konuyu etkileyen bir durum değildi. Ayrıca okuduğum en sıkıcı aşk romanıydı sevgili okur.

Lisa Kleypas diğer kitapları nasıldır bilmiyorum. Yazar hakkında tek kitapta hakkında kesinkes konuşmak istemem. Çeviriden mi kaynaklı emin değilim ancak yazarın yazım tarzı hiç benlik değildi. Açıkçası hayaletin hikayesi daha güzeldi. Bir olay olacakta olamamış hali vardı bu kitabın. bu da bir süre sonra sıkılmama sebep oldu. Belki benim canımı sıkan yerler sizin hoşunuza gidebilir sevgili okur.

Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın. Kendinize iyi bakın…

XOXO

Serini ülkemizde çıkan diğer kitapları:

  • Yalnızlar Adası
  • Aşkın Son Yankısı

Adı: Suya Yazılan Hayaller
Yazar: Lisa Kleypas, Kübra Tekneci (Çevirmen)
Alt başlık: Friday Harbor Serisi 3
Baskı tarihi: Temmuz 2017
Sayfa sayısı:308
Format: Karton kapak
ISBN:9786051732824
Kitabın türü: AşkRoman
Orijinal adı: Dream Lake
Yayınevi: Epsilon Yayınları

Yorum bırakın