Aşk, Epsilon Yayınevi, J, Julia Quinn

Bridgertonlar(VI): SANA MUHTACIM

Birbirini çok seven vikont ve vikontesin çocukları olan Bridgerton kardeşlerden sırada altı numaralı dul kontesi, Francesca Bridgerton’ın  hikayesi  ‘Sana Muhtacım’ ı huzurlarınıza sunarım.

Merhabalar sevgili Meyus okuru,

Bridgerton kardeşler arasında bana göre en içi bayığı Francesca Bridgerton’dı. Çok acımasızca giriş yaptığımın farkındayım ama cidden öyle sevgili okur.

Francesca mutlu bir evlilik yapıp kocası ve arada onları ziyaret eden kocasının kuzeni Michael’la harika zaman geçiriyordur. O akşamda her şey fazlasıyla sıradandı. O korkunç olay olduğunda kimse ne olduğunu anlamadı tıpkı sonrasında düşündüklerinde de anlayamadıkları gibi…

Michael Stirling,ilk görüşte aşık olmuştu. Asla olmaması gereken birine kardeşi olarak gördüğü kuzeninin eşine. Michael lanetlenmişti. Bundan emindi. Francesca ile John’dan önce tanışmayı dilerdi.

…Londra’nın Neşeli Hovardası Michael Stirling için bu dönüm noktası, Francesca Bridgerton’u ilk kez gördüğü andır. Evet, kalbinin hiçbir zaman birine bağlanmasına müsaade etmeyen Michael ona bir kez bakmış ve âşık olmuştur.

İnsan ne dilediğine dikkat etmeli sevgili okur. Dileğimizin ne zaman ne şekilde gerçekleşeceğini asla bilemeyiz. Michael’ın başına gelen de tam olarak bu olmuştur.

Londra’nın neşeli hovardası bir anda kont olmuştur. Francesca artık evli bir kadın değildir. Herkes Michael’ın vereceği karara bakmaktadır ve Michael kaçmıştır.

Francesca’yla karşılaşma ihtimalinin onu hiçbir Fransız savaş meydanında ya da sivri dişli bir kaplanın yapamayacağı kadar korkuttuğunu kabul edecek kadar dürüsttü.

Francesca, John’un ardından kendini terk eden Michael’a kırgındır. Onu bu acıyla tek başına bırakıp gitmiştir. Francesca 4 yıl boyunca kocasının yasını tuttu. Geçen süre zarfında dul kontesimiz çocuk sahibi olmak istediğini fark eder. Bunun içinde yapması gereken şey tekrar evlenmektir.

Michael yurtdışında geçirdiği süre boyunca Francesca’yı unutmayı başaramamıştır. Kelimenin tam anlamıyla ona köpek gibi aşıktır. Başka bir adamla evleneceği düşüncesi bile onu çıldırtmaya yetse de John’a olan sadakatinden dolayı genç kıza karşı bir adım atamaz.

Gerçekten onunla olması imkansız mıydı?

Beni çıldırtan kısım buradan sonra başlıyor sevgili okur,
Michael kelimenin tam anlamıyla zincirlerini kırıp Francesca’nın peşine düşmüştür.

…Michael’in hiçbir zaman kendisi için düşünemediği tek şey buydu. Mutlu olmak. Bir hayal etsene…

Francesca, Michael onun ardından geldiğinde tam olarak azgın dul modunda dolanıyor. Çocuk gel evlenelim dediğinde de ağzı burnu başka tarafa gidiyor. Yok John’un hatırası yok yapamam yok bilmem ne… Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diyor insan elinde olmadan.

Francesca’nın hikayesi benim favori sıralamamda 8. sıradadır. Kendini kardeşlerinde ayrı tutan Francesca’nın ketumluğu ve tavırları gözlerimi devirmeme sebep olurken, Michael onun tam tersi fazlasıyla sempatikti. Kitabın iç karatan havasını dağıtan da onun bu tavırları dağıtıyor.

Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın. Kendinize iyi bakın…

XOXO


Adı:Sana Muhtacım
Yazar:Julia Quinn, Yasemin Kılınç (Çevirmen)
Alt başlık:Bridgertons Serisi 6
Baskı tarihi:Nisan 2012
Sayfa sayısı:376
Format:Karton kapak
ISBN:9789944825269
Kitabın türü:Aşk
Orijinal adı:When He Was Wicked
Dil:Türkçe
Ülke:Türkiye
Yayınevi:Epsilon Yayınevi

“Bridgertonlar(VI): SANA MUHTACIM” için bir yorum

Yorum bırakın