A, Altın Kitaplar, Charlie N. Holmberg, Fantastik, Modern Edebiyat, roman

KAĞIT BÜYÜCÜSÜ

“Ben nasıl ki ölünceye ve toprak oluncaya dek sana bağlanıyorum, sen de bana öyle bağlan.”

Merhabalar sevgili Meyus okuru,

Kitapçıda dolandığım günlerden birinde aldığım çok uzun bir süre rafta sırasını bekleyen “Kağıt Büyücüsü” yazarının okuduğum ilk kitabıydı. Fantastiktik olan bu kitapta ne bekliyordum emin değilim ama bu değildi.

Sözlerim kötü olarak değerlendirilsin istemem. Bize büyü hep doğa ile eşleştirilmiş ya da insanüstü güç olarak aksettirilirken, C.N Holmberg konuya çok farklı bir bakış açısı getirmişti. Büyücüler sadece insan yapımı şeyler üzerinde büyü gücüne sahip ve sadece tek bir materyale bağlana biliyorlardı. İsminden ce anlaşılacağı üzere ana karakterimiz olan Ceony, akademiden mezun olup sayıları çok az olduğu için kağıt büyücüsü olması için zorla yönlendirilmiş olan bir çıraktı.

Değersizsin. Hiçbir kağıt büyücüsü beş para etmez.”

Fazlasıyla garip biri olduğunu düşündüğü ustasıyla kağıt büyücüsü olmanın inceliklerini öğrenmeye başlamasının üzerinden daha bir ay geçmemişti ki kendini hiç beklemediği bir tehlikeyle karşı karşıya bulmuştur.

Sende ilginç bir kalp var. Aşkın ne olduğunu biliyor musun? Ya da nefretin ne olduğunu?”

Açıkçası aksiyondan aksiyona koşan bir kitap değildi ama hoş bir ritmi vardı. Betimleri ve konuyu işleyişi bakımından kendine çekmeyi başarıyordu. Eksiklikleri var mı? Elbette, bir Harry Potter ya da gandaf etkisi beklemeyin. Artılarıyla eksileriyle hoşuma giden bir kitap oldu. Üçlemenin ilk kitabı olan Kağıt Büyücüsü hafta sonu kısa bir molaya eşlik edebilecek kıvamdaydı sevgili olur.

Bu arada sizce kara büyücülerin materyali ne olabilir?

Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın. Kendinize iyi bakın…

XOXO


Yazar:Charlie N. Holmberg
Çevirmen:Funda Akkaya
Yayınevi:Altın Kitaplar
Orijinal Adı:The Paper Magician
Tür:Edebiyat, Fantastik, Roman
Sayfa Sayısı:240

Yorum bırakın