Aşk, Epsilon Yayınevi, J, Julia Quinn

Bridgertonlar(I): YÜREĞE SÖZ GEÇMİYOR

Birbirini çok seven vikont ve vikontesin çocukları olan Bridgerton kardeşlerden dört, kız kardeşlerden bir numara olan Daphne Bridgerton’ın  hikayesi  ‘Yüreğe Söz Geçmiyor’ u huzurlarınıza sunarım.

Merhabalar sevgili meyus okuru, 

Başlamadan önce size kısaca Bridgerton kardeşleri tanıtmayı borç bilirim. 
Bridgerton kardeşler yaş sırasına göre; 
Anthony, Benedict, Colin,Daphne, Eloise, Francesca, Gregory ve Hyacinth  olmak üzere alfabetik bir sırayla gitmektedir.

Sekiz kitaplık seride her kardeşin ayrı aşk hikayesine şahitlik ediyoruz. Açıkçası sevgili okur, bazılarının aşkı içimi bayarken bazıları favorim haline geldi. Daphne’de favori sıralamamda üst sıralarda yer almaktadır.

Tek hedefleri zengin koca kapaklayıp parası ile gününü gün etmek biraz düşünsel performans gerektiren şeyleri sadece erkekler yapabilirmiş gibi davranan kadınların olduğu  bir evlilik pazarı düşünün sevgili okur. Kız kurusu olanlara hiç değinmiyorum bile ama onlarında sırası gelecek siz hiç merak etmeyin…

Daphne Bridgerton, 8 kardeşten isminden de anlaşıldığı üzere 4.  Gayet zarif, o dönemin İngiliz güzellik skalasının biraz dışında kalsa da çekici ve yazarın o dönem ki genç kızlar için nazik bir şekilde ifade ettiği gibi geri zekalı değildir.

Fazlasıyla anaç duygulara sahip, özgüveni yerinde ve ailesinden gördüğü gibi kendi mutlu geniş yuvasını kurmak isteyen  ama bunu nasıl yapacağını tam olarak bilemediği gibi göz korkutan ağabeylerinin de etkisiyle hala doğru erkeği bulamamıştır.

“Siz üçünüz evlendiğiniz vakit, işte o zaman bana tavsiyelerde bulunabilirsiniz. Ama o zamana kadar, fikirlerinizi kendinize saklayın.”

Bazı kızlar erkeklerle daha iyi anlaşır. Bunun birçok sebebi olabilir, kızlar arasında kıyasıya rekabet ve kıskançlık vb. fesat sebeplerden olabileceği gibi çok sayıda erkek kardeşe sahip olmada bunun sebeplerinde biri olabilir. Daphne erkek kardeşleri sayesinde erkeklerle çok kolay iletişim kurabilmektedir.

Onun bu kolay iletişime geçebilme durumu onu lehine değil tam aksine aleyhine işleyen bir durumdur. Cemiyetteki beyler onunla kolayca konuşabildiği için eş adayından çok dost olarak görmektedir. Eğer konuşamayıp kekeleseydi de geri zekalı yerine konulacaktı. Yani sevgili okur bu erkeklere şu hayatta hiçbir türlü yaranamıyoruz. 

Simon gözlerini kırpıştırdı ve sanki hayatında duyduğu en aptalca soruyu sormuş gibi Daphne’ye baktı. “Tilki avına çıkmıştım.” dedi ve büyük bir gürültüyle geğirdi.

Simon Bassett, çocukluğundan travmaları olan yakışıklı ve ciddi dükümüzdür. Dük deyince zaten akan sular duruyor bir kere. Kraliyetten sonra dükler geliyor. Buda onu av mevsiminde (evlilik sezonunda yani) altın yumurtlayan tavuk yerine koyuyor.

Kendisi uzun süredir yurt dışında olduğu  için konunun bu derece ciddiye alındığını bilmemektedir ama o da hedef tahtasının ortasında olduğunu öğrenecektir sevgili okur hiç merak etmeyin.

Bu ilgi ve en yakın arkadaşının alaylarından bıkan dükün aklına bir plan gelir. Elbette bu planın içinde en yakın arkadaşının kız kardeşi olan Daphne de vardır. Plan ikisine de fayda sağlayacaktır. Biri istediği kocaya kavuşacak diğeri huzura…

İşlerin planlandığı gibi gitmemesi bir yana bambaşka bir yol almıştır. Bu yol fazlasıyla komik ve acı anlar içermekteydi. Ne de olsa aşk trajikomik olayların iç içe geçtiği yumaktan başka ne olabilir ki?

“…Hayal ürünü bir şeyin ötesinde bir şeymiş gibi.” Daphne yere baktı; tekrar konuştuğunda sesi acı doluydu. “Ve rüyalarımın.”

Daphne’nin hikayesi benim favori sıralamamda 3. sıradadır. Bir kadının konu hayalleri olunca gözünün ne kadar dönebileceğini ve fırsatları nasıl değerlendirebileceğini Daphne bize güzelce göstermektedir. Ayağımıza kadar gelen bazı fırsatları tereddüt etmeden kaçırmamak dileğiyle sevgili okur.

Julia Quinn, esprili anlatımı ile sevdiğim yazarlardan biridir. Dönemin aristokrasisi ve nefes almanın bile belli bir kurala bağlı olduğu dönemin ağır atmosferini dağıtıp eğlenceli ve sempatik bir aşk romanı sunmuştur bizlere.

Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın. Kendinize iyi bakın…

XOXO


Adı:Yüreğe Söz Geçmiyor
Yazar:Julia Quinn, Elmas Özelmas (Çevirmen)
Alt başlık:Bridgertons Serisi 1
Baskı tarihi:2008
Sayfa sayısı:367
Format:Karton kapak
ISBN:9789944820813
Kitabın türü:Aşk
Orijinal adı:The Duke and I
Dil:Türkçe
Ülke:Türkiye
Yayınevi:Epsilon Yayınları

Yorum bırakın