Aşk, Epsilon Yayınevi, J, Julia Quinn

Bridgertonlar(III): SON SÖZ AŞKIN

Birbirini çok seven vikont ve vikontesin çocukları olan Bridgerton kardeşlerden sırada iki numaralı çocukları ve bana göre en bakan körü, Benedict Bridgerton’ın  hikayesi  ‘Son Söz Aşkın’ ı huzurlarınıza sunarım.

Merhabalar sevgili Meyus okuru,

Bu kadar çok kardeş varken aralarından birinin peri masalı gibi bir aşk macerası geçirmesi elbette hiç birimizi şaşırtmaz. Kabul diğerlerinin de masal tadında aşklar yaşadılar. Evet yine kabul ediyorum ki böyle adamlar bizi hayatta bulmaz. Ancak Benedict beyimiz olayı ayrı bir seviyeye taşıyor. Sanki yeterince mükemmel değilmiş gibi…


“Sıkıcı hayatını sevmenin tek nedeni coşkulu ve heyecanlı bir hayat yaşamamış olman.”

Bridgerton kardeşlerden iki numara olan Benedict, diğer kardeşlerden olduğu gibi özenilen hayatı yaşamakla meşguldü. Mükemmel ve sevgi dolu kardeşler(bazen cinnet geçirtecek kadar alaycı olsalar da), hepsini fazlasıyla seven bir anne ve popülarite…

İnsanın mutsuz olması imkansız gibi duruyor değil mi sevgili okur?  Nede olsa o muhteşem ailenin iki numarasıdır.

Sophie Beckett, Benedict’in tam tersi bir hayat sürmektedir. Onu evladı olarak kabul etmese de bakan bir konutun piçi olması yetmezmiş gibi kont ölünce üvey annesi ve iki kız kardeşinin hizmetçisi olmuştur. Size de tanıdık geldi mi? Evet Sophie tam bir kül kedisi hayatı sürmektedir. Tek eğlencesi ise Lady Whistledown okumaktır.


“…Bu Yazar’ ın köşesinde genelde var olan en kutsal spor hakkında yazılar yazılır;koca avı.”

LADY WHİSTLEDOWN’NIN
CEMİYET GAZETESİ, 31 MAYIS 1815

Lady Whistledown kimliği belirsiz birinin çıkardığı dedikodu gazetesidir. Gazetede bütün balolardan detaylar, kişilerle ilgili yorumlar ve eleştiriler bulunmaktadır.

Lady Whistledown’ın da bahsettiği maskeli baloya neredeyse tüm sosyete davetlidir doğal olarak Sophie’nin üvey ailesi de gider. Hepimizin bildiği gibi kül kedisi de gizlice maskeli baloya gider ancak geride ayakkabı değil de küf kokulu başka bir eşya bırakır.

Evet sevgili okur yanlış okumadınız küf kokulu dedim.

Tıpkı masalda olduğu gibi çiftimiz ilk görüşte birbirine aşık olmuştur. Her şey mükemmeldir, birbirlerini tamamlayan yapboz parçası gibi olmuşlardır ancak saatte 12 olmuştur.

Benedict ne yapacağını bilmez halde rüyalarına giren kızı 2 yıl aradı. Aradı derken kapı kapı gezmekten bahsetmiyorum tabi ki. Sophie ise 2 yıl boyunca bir şekilde yaşamak için çabalayıp durdu.

Masallardan bahsettim madem oradan devam edeyim. Bizim kül kedisi bu sefer pamuk prenses misali avcının eline düştüğünde prensimiz onu kurtarır. Yanlış anlamayın prense göre kurtardığı prenses değildir, hizmetçidir.

“İnsanlar görmeyi beklediklerini görürlerdi. Ve Benedict Bridgerton kesinlikle cemiyet üyesi hoş bir kadını basit bir hizmetçi kıyafeti içinde görmeyi beklemiyordu.”

Tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok derler ya sevgili okur. Sophie de beni nasıl tanımaz diye kendi kendine tavırda tavıra girdi. Sonra aman iyi ki tanımadı moduna geçti.

Sonrası ise sevgili okur gözlerin açık olduğu bir körebe oyunu…

Benedict’in hikayesi benim favori sıralamamda 6. sıradadır. Espri ve eğlence bakımından diğerleriyle benzer seviyede ancak Sophie’nin istemem yan cebime koy tavrı yüzünden olabilir çokta emin olamadım açıkçası sevgili okur, siz karar verirseniz bana da söyleyin.

Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın. Kendinize iyi bakın…

XOXO


Adı:Son Söz Aşkın
Yazar:Julia Quinn, Serap Işıkçıus (Çevirmen)
Alt başlık:Bridgertons Serisi 3
Baskı tarihi:Mayıs 2010
Sayfa sayısı:416
Format:Karton kapak
ISBN:9789944822831
Kitabın türü:Aşk
Orijinal adı:An Offer From A Gentleman
Dil:Türkçe
Ülke:Türkiye
Yayınevi:Epsilon Yayınları

“Bridgertonlar(III): SON SÖZ AŞKIN” için 2 yorum

Yorum bırakın