I-İ, iskender pala, K, kapı yayınları, roman

İskender Pala: Bülbülün Kırk Şarkısı

HZ. MUHAMMED (SAV) için

Güzel günler dilerim Sevgili Meyus Okur

İskender Pala’nın pek çok kitabını okumuş biri olarak diyebilirim ki bu kitap içlerinde en güzeliydi çünkü yeryüzüne gönderilmiş olan en güzel insanı anlatıyordu.

‘Roman tadında bir Siyer’ olarak kendini tanıtan kitabın adı ‘Bülbülün Kırk Şarkısı.’ Hz. Muhammed (sav)’in hayatını bir bülbülün gözünden okuduğumuz bu kitap, sizlere derlenmiş bir siyer değil bir hikâye, insani duygular sunuyor. Hz. İbrahim ateşe atılırken ona eşlik edip onu kurtarmaya çalışan bülbül; Allah’ın dostu olan İbrahim (as) dan son peygamberin müjdesini alınca Halilullah’tan onu görmek için Allah’a dua etmesini istiyor ve bülbül de son nebinin gelmesini beklemeye başlıyor.

Benim size tavsiyem ise hayatınızda hiç Siyer okumadıysanız eğer işe bu kitabı okuyarak başlamamanız. Çünkü pek çok kısım eksik. Elbette 63 yıllık mucize, rahmet ve mücadele dolu bir ömrü bir çırpıda anlatmak imkansız. Anlamak da öyle!

Bülbül’ün kutlu nebiye hitap ettiği gibi gülümün hayatını anlamak İslam’ı anlamak demek, ona bakmak Allah’ı hatırlamak demek. Onu dinlemek tevhidin, bir olanının sesini duymak demek. Bu yüzden onun hayatını anlatan Siyer kitaplarını düzenli olarak okumayı alışkanlık haline getirmek bilinçli her Müslümanın yapması gereken bir eylem olmalı.

İskender Pala da kendi gözünden, anlatmaya çalıştığı bu ömrü okuyucusuna bir roman şeklinde sunmaya karar vermiş- ki adamın işi de bu zaten. İyi de yapmış, kesinlikle alıp okuyun derim. Ama dediğim gibi öncesinde hiç Siyer okumadıysanız eğer size Martin Lings’in ya da Salih Suruç’un Siyer kitaplarını tavsiye edebilirim.

Son olarak bu kitabın benim için kıymetli olmasının bir başka sebebi; bir vakit önce kaybettiğim yakın bir arkadaşımın hediyesi olmasıydı. Üstelik bu kitabı bana çok zor bir dönemden geçerken teselli olması için getirmişti. Her zaman yaptığım gibi klasik cümlelerle değil onun bu kitabı bana hediye ederken içine yazdığı güzel cümlelerle veda edeceğim size. Güzel arkadaşım, kabrin nur, mekânın cennet olsun.

UMUDU, HAYATI VE GÜLÜMSEMEYİ ÖĞRENDİĞİMİZ İNSANLARI HATIRLAMAK VE HATIRLATMAK DİLEĞİYLE…

-İMZASIZ-


Yorum bırakın