Doğan Kitap, Gerilim-Korku, roman, S-Ş, S.J. WATSON

UYUYANA KADAR

“Bu gece, ben uyurken, zihnim bugün öğrendiğim her şeyi sessizce silecek.”

Merhabalar sevgili Meyus okuru,

Size okumamın üzerinden beş altı yıl geçmiş olsa da arada konusu aklıma gelen bir kitaptan bahsetmek istiyorum. Nereden, ne zaman aldığımı hatırlamasam da kendisi okuduğum kitaplar arasından sıyrılıp zihnimin bir köşesinde yer edinmeyi başarmıştır.

Kitap  baş karakterimiz Christine’in yatakta tanımadığı bir adamla uyanmasıyla başlıyor ve geceye dair hiçbir şey hatırlamamaktadır. Çok geçmeden fark eder ki o kendine ait hiçbir şey hatırlamamaktadır. Yanında uyandığı adam kocası olduğunu söylemektedir ve Christine’ i çok iyi tanıdığı hareketlerinden bellidir.

Christine’in geçmişini öğrenmek için tek şey anı defteri ve kocası Ben’in verdiği yarım bilgilerdir. Üstelik bu her gün yenilenmektedir.

Belleğiniz uyuduğunuzda kendinize dair öğrendiğiniz her şeyi silerken başınızı yastığa ne kadar huzurlu koyardınız sevgili okur?

“Yarın mı? Benim yarınım yok, diye düşündüm. Tıpkı dünüm olmadığı gibi.”

Bu durumdan kurtulmak isteyen Christine gizlice tedavi olduğunu öğrenir.

Her şeyi her seferinde baştan başlamak yeterince zorken geçmişten bir tanıdığıyla olan buluşması onu bambaşka bir yöne yönlendirmiştir.

Buna ek olarak en güvenmesi gereken kişi olan kocasıyken bazı açıklarını görmeye başlamıştır ve bu bilgiyi yarına taşıyamıyordur.

S. J. Watson’ın ilk romanı olan Uyuyana Kadar bana göre gayet başarılı kitaptı. Karakterin çaresizliği ve en ufak bilgi kırıntısı için çabasını güzel anlatmıştı.Sürekli yeniden başlamasından dolayı kısa bir süre yerinde sayar gibi olsa da ortalara doğru hızlıca toparlayıp kısmen tatmin edici bir final yapıyor diye bilirim sevgili okur.

Aynı adla sinemaya da uyarlanmış olan kitap korku-gerilim türü olarak satılsa da bence bir iki yerin merakın bir tık ötesine geçiyoruz o kadar.

Kitap ve film birbirinden çokta kopuk değil ama ayrıntılar arada kaybolup gitmişti. Yani bana sorarsanız film mi, kitap mı elbette kitap derim.

Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın. Kendinize iyi bakın…

XOXO


Adı:Uyuyana Kadar
Yazar:S. J. Watson, Şen Süer Kaya (Çevirmen)
Baskı tarihi:Şubat 2012
Sayfa sayısı:376
Format:Karton kapak
ISBN:9786050904956
Kitabın türü:Korku-GerilimRoman
Orijinal adı:Before I Go To Sleep
Dil:Türkçe
Ülke:Türkiye
Yayınevi:Doğan Kitap

Yorum bırakın