A, Artemis Yayınları, Aşk, roman, T, Theodara Goss

GÜLLER VE DİKENLER (İKİ TARAFLI BİR AŞK HİKAYESİ)

“Bir şövalye bir büyücünün karşısında ne yapabilir ki”

Merhabalar sevgili Meyus okuru,

Talihsiz aşıklara ithaf edildiği için dikkatimi çeken bu kitabın temeli Kelt mitine dayanmaktadır. Ayrıca bir ilişkinin başında iki tarafında yaşadığı kararsızlıklar, ilk heyecanlar gibi ayrıntıları iki tarafın gözünden de görmekteyiz.

Başlamadan önce söylemeliyim ki sevgili okur gerçekten talihsiz bir ikili ile karşı karşıyayız.

Peki bu talihsizliklerinin sebebi kader miydi yoksa kendilerine karşı olan önyargıları mı?

Kader olabilir mi? Bizi bir kez daha karşılaştırdı işte.”

Doktorasını yapan Evelyn bir haftalık bir kafa dinlemek için Cornwell’e gitmişti. Ölü sezon olmasından dolayı fazlasıyla sakin olana kasabada gittiği kitapçıda Brendan ile tanışır. 

Aralarındaki sohbet hızlı bir şekilde ilerlerken Brendan ile bütün haftayı beraber geçirirler ona üzerinden çalıştığı eserden bahsederken,  Brendan yerel bir efsaneyi babasından duyduğu şekli ile anlatır.

Tatilin sonu yaklaşırken Brendan onu ilk kez öper ve olan olur, Evelyn’nin halüsinasyon görme durumu tetiklenir ve çığlık atarak yanından uzaklaşır hatta kasabayı terk eder.

Sonsuza dek mutlu yaşamayacaklardı. Kim yaşamıştı ki?”

Aradan on yıl geçmiştir. Brendan çalıştığı üniversiteye yeni alınacak hocanın Evelyn olduğunu duyunca şaşırmış ve gerilmiştir. Çığlık atarak kaçmasından beri onunla bir daha hiç görüşmemişlerdir. Üstelik bu sefer şartlar çok daha farklıdır.

Ben hikayeye önce Evelyn gözünden başlayıp hemen ardından Brendan bakış açısına geçtim. Ortalama 120 sayfa olması sebebiyle tek seferde ikisini de tekte okumak fazlaca kolayken benzer diyalogların geçtiği yerlerde göz okuması yapıp geçtiğimi itiraf etmeden geçemeyeceğim.

Sonunun nasıl geldiği konusunda hafiften ipucu verip gerisini bize bırakmış olan yazar ile ilgili tek eleştirim sürekli mite gönderme yapması olabilir. O kısım fazlaca tekrara düşmesinden kaynaklı insanı ‘Ee tamam anladık’ demeye yönlendiriyor. Genel olarak baktığımızda hafifi mistik havası olan kendi halinde tatlı bir hikayesi vardı sevgili okur.

Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın. Kendinize iyi bakın…

XOXO


Yazar:Theodara Goss
Çevirmen:Zeynep Arıkan
Yayınevi:Artemis Yayınları
Tür:Aşk, Edebiyat, Roman
Sayfa Sayısı:120

Yorum bırakın