Bilim Kurgu, Fantastik, Modern Edebiyat, Olimpos Yayınları, P-R, Rebecca Yarros, roman

DÖRDÜNCÜ KANAT (Empyrean Serisi #1)

Binicisi olmayan bir ejderha trajedidir. Ejderhası olmayan bir biniciyse ölüdür.

-Birinci Bölüm Madde 1-
Ejderha Binicisi Kodeksi

Merhabalar sevgili Meyus okuru,

Uzun zamandır güzel bir fantastik kitap okumak istiyordum. Dördüncü Kanat yine çok fazla gördüğüm bir kitaptı. Sadece Türkiye’de de değil. Yurtdışında da inanılmaz derecede övülen bu kitabı sevgili Sofi aldığı zaman, “Sen elindekini bitir, ben bunu okurum” deyip elinden aldım.

Arka kapak yazısında ‘çoksatan’ yerine ‘çoktasan’ yazmasına biraz güldükten sonra hakkında hiçbir şey bilmeden kitaba başladım. Daha doğrusu bildiğim tek şey vardı. Ejdehalar!

Birini tanımadan onu nasıl mahvedeceğini bilemezsin.”

Violet Sorrengail, doğduğundan beri ufak tefek kırılgan bir yapıya sahip olan bir kız olmuştur. Annesinin Navarre Krallığı’nda general olan Violet, abla ve ağabeyinin aksine babasının yolundan gidip katipliği öğrenmiştir. Kırılgan yapısı buna daha uygundur. En azından kendisi de dahil herkes bu şekilde düşünüyor sanıyordu Violet.

Stratejist olan ağabeyinin savaşta ölmesinin ardından acısına dayanamayan babası da vefat etmiştir. Ablası iyi bir teğmen olan Violet, kendini annesinin emriyle bir anda biniciler birimine hazırlanırken bulmuştur. Çünkü her Sorrengail gibi o da ejderha binicisi olmalıdır. Annesinin emri kesindir.

Zayıflara yer olmayan, sağ olarak mezun olmanın çok zor olduğu mezuniyetten sonrada yaşama süresinin meçhul olduğu bu birlikte tehlike tek bir yerde değildir.

O bir Mavi Hançerkuyruk, mavilerin en nadidesi ve evet, onu bağ kurduğu binici olmadan görürseniz… kesinlikle kaçacak yer bulmalısınız. Acımasız kelimesi onu tarif etmeye yetmez, ejderha kanunlarına bile uymaz. Hatta önceki binicilerinden birinin akrabasıyla bile bağ kurdu ki bunun normalde yasak olduğunu hepiniz biliyorsunuz, ancak Sgaeyl her zaman ne isterse onu yapar. Aslında, mavilerden herhangi birini görürseniz onlara yaklaşmayın. Sadece…”
“Kaçın,” diye tekrarladı Ridoc.

Kırılgan ya da zayıf olursa ejderhalar onu küle çevirirdi. Tahammüllerinin olmadığı şeylerden biri buydu. Bir ejderha ile bağlanırsa, bağlanamayan biri onun ejderhasını alma ümidiyle onu öldürebilirdi. Bunlar olmadan daha bir ejderha görmeden de onlarca kişi tarafından öldürülebilirdi çünkü annesinin düşmanlarının dolu olduğu bir yerdeydi.

Violet zayıflıklarını göstermemeliydi. Violet rakiplerini fiziksel gücün yanında zekasıyla alt etmeliydi. Violet iki ejderha ile bağlanmıştı. Artık sırtında hedef tahtasıyla yürüse daha az dikkat çekerdi.

Şimdi bile, her şeye rağmen hayatta kaldığım ve bir değil, iki ejderhayla bağ kurduğum hâlde bile hâlâ başaramayacağımı düşünüyorsun.”

Tüm bunların yanında abisini öldüren kişinin oğlu, Xaden Riorson’dan uzak durmalıydı. Ne de olsa general olan annesi de onun ve orada bulanan birçok kişini ailesini idam ettirmişti.

Sevgili okur, ben bu kitabı çok sevdim! Savaş desen var, aşk desen yani var, kumpas desen var-ki kumpası bizim kız kuruyor-, ihanet ve daha nicesi var ve tabi ki EJDERHALAR var.

Kitapta favorim kesinlikle Tairn ve Andarna. Onlarla ilgili kısmları okurken hiç sıkılmadım hele Andarna . Onunla ilgili her şeyi merak ediyorum. Birde Dain var. Açlık oyunlarındaki galee burada karşımıza Dain olarak çıkıyor resmen. O konuşurken bile içim şişiyordu. Yani Jack bile ondan iyiydi ki kitabı okuduğunuzda ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaksınız.

Ben böyle heyecanla okurken başka bir basım hatasıyla karşılaşıp 443. sayfada kitap 417.sayfaya geçti ve tekrar 443.sayfaya kadar tekrar etti üstüne birde direkt 481. sayfaya geçti. Sinir krizim geçtikten sonra yapmam gerekeni yapıp, en yakın kitapçıdan kayıp 40 sayfanın fotoğrafını çektim sevgili okur.

Merakla ikinci kitabı bekliyorum. Ağır betimlemeler içermeyen, bol aksiyonlu, hızla akıp giden kitaplara hasret kalmışım meğer sevgili okur. Sizde böyle bir şey arıyorsanız bu ‘çoktasan kitabı’ direkt alın ve okumaya başlayın.

Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın. Kendinize iyi bakın…

XOXO


Yazar:Rebecca Yarros
Çevirmen:Elif Dinçer
Orjinal adı:Fourth Wing (The Empyrean #1)
Tür:Roman, Fantastik, Bilim-Kurgu, Edebiyat
Sayfa Sayısı:672
Yayınevi:Olimpos Yayınları

Yorum bırakın