A, Ana Huang, Aşk, Martı Yayınları, Modern Edebiyat, roman

ÇARPIK YALANLAR (Twisted Serisi #4)

“İnsanların değiştirmek istemeyen birini değiştirebileceklerini düşünmeyi bıraktığı gün, kırık kalplerin sayısının azaldığı gün olacaktı.”

Merhabalar sevgili Meyus okuru,

Yapmam, hoşlanmam dediğim her şeyi yaptığım günlerden birinde olup herkesin ölüp bittiği o seri olan Twisted serisi’nden  Çarpık Yalanlar’ı almaya karar verdim. Dört kitap arasından bu kitabı seçmemin sebebi tamamen başlangıcının daha cazip gelmesinden kaynaklıydı.

Eleştiriye geçmeden önce söylemeliyim ki sosyal medya ve bununla beraber, stalklama, birine karşı saplantılı davranışlar sergileme giderek artmaktadır.  Rahatsız edici noktaya geldiğinde şikayette bulununca da, paylaşmasaydın diye kurbanın suçlama olayına değinmesini sevdim. Kurbanın suçlanması elbette insanlık tarihi boyunca gördüğümüz bir olgu. Özelliklede kurban kadınsa.

Stella Alonso, ailesindeki herkesin eskilerin tabiriyle “gerçek” bir işe sahip olduğu kendisinin ise moda ve sosyal medya ile ilgilenmesinden dolayı dışlanmış hissettiği bir aileye mensuptur. Dergide çalışıp, kazandığı parayla dadısının bakım masraflarını karşılayıp aynı zamanda hayatını idame ettirmekteydi. Ta ki kovulana kadar. Ayrıca hedefleri arasında bir milyon takipçiye ulaşıp daha iyi marka anlaşmaları yapmak vardır.

Bazen tek ihtiyacımız olan şey , birilerinin bize değer verdiğini bilmekti.”

Etrafındakilerin tavsiyesine uyar ve sosyal medyasında daha fazla etkileşim için sevgili yapmaya karar verir. Korkunç geçen randevuların ardında, barda otururken, üst kat komşusu ve ev sahibi olan Christian ile sahte sevgili olmaya karar verirler.

Stella ona etkinliklerde eşlik edecektir, o da Stella’nın kendisi ile beraber birkaç fotoğraf paylaşmasına izin verecektir. Ters gidebilecek hiçbir şey yoktur. Ta ki sessizliğe bürünen sapığı, geçen 2 yılın ardından tekrar hayatına çökene kadar.

Christian, izah edemediği şekilde Stella’ya takıntılıdır. Kızın varlığı hem sinirini bozar hem de gözünü ondan ayıramaz. En güvenli binaların birinde, kendi binasındaki bir daireye gizlice girilmesi sinirlerini bozarken, Stella’yı hayatının neresine koyacağına bir türlü karar veremez. Tek bildiği ondan çok fazla uzak kalamayacağıdır.

Aşkın bir uyuşturucu olduğu konusunda söylediklerime rağmen, Stella benim en büyük sarhoşluğumdu.
Kaçışı olmayan bir tutkuydu.
Sonu olmayan bir takıntıydı.
Tedavisi olmayan bir bağımlılıktı.

Açıkçası sevgili okur, bu kitaba bayılanların neden bayıldığını gayet iyi anlamaktayım, ancak deri ve baharat kokusu? Yani ne bu adam komple deri giyen kırbaçların efendisi mi? Anlıyorum, oradasın ama dokunamıyorumlar, cinsel gerilimler, çekimler vs vs…

Dürüst olmak gerekirse adamın çalıştığı alana, bu kadar eli kolu uzun oluşuna, “karanlık” yanına dem vuruluyorsa, gerçekten kaynaklarını bu şekilde mi harcıyordu?

Parasını kameralar önünde gözükerek kazanan biriyle gölgelerde kalması gereken kişi ile ilgili yazılabilecek o kadar düşman varken gerçekten bu mu yani?

Bu benim en iyi adamım diye adamın çayın ilaç katıyorlar gözü önünde. En iyisi buysa, sen bu şirketi iyi ayakta tutmuşsun gerçekten tebrik ederim demekten kendimi alamadım.

Eğlendiğim kısımlar elbette oldu ancak aşkla bahsedeceğim bir kitap mı? Hayır. İkili o kadar kalıplaşmış karakterlerdi ki ayırt edici çok bir özellikleri yoktu sevgili okur.

Belki serinin en kötü kitabına denk geldim ancak çokta sanmıyorum çünkü diğer karakterleri de ucundan görme fırsatım olduğu bu kitapta kötü çocuk masum güzel kız kalıbı var genel olarak.

Demek ki neymiş sevgili okur, çok övülüyor diye her şeye atlamamak lazımmış.

Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın. Kendinize iyi bakın…

XOXO


Yazar:Ana Huang
Çevirmen:Gülfem Çırak
Yayınevi:Martı Yayınları
Tür:Roman, Aşk, Edebiyat
Orjinal Adı:Twisted Lies (Twisted #4)

Yorum bırakın