Aşk, Epsilon Yayınevi, J, Julia Quinn

Bridgertonlar(VII): ÖPÜŞÜNDE SAKLI

Birbirini çok seven vikont ve vikontesin çocukları olan Bridgerton kardeşlerden sırada sekiz numaralı ve gözümüzün önünde büyüyen  Hyacinth Bridgerton’ın   ‘Öpüşünde Saklı’ yı huzurlarınıza sunarım.

Merhabalar sevgili Meyus okuru,

Bridgerton kardeşlerden Hyacinth Bridgerton gerçektende gözümüzün önünde büyüdü. Gregory İle yaptığı bezelye savaşları, yengesi Penelope’ye zamk gibi yapışması ve en yakın arkadaşı Felicity ile yaptıkları ile gönlümde yer etmeyi daha kendi sırası gelmeden başarmıştır.

Hyacinth Bridgerton kişiliği ile hem kardeşleri arasında hem de girdiği ortamda sivrilmektedir. Gayet zeki ve hazır cevap olan Hyacinth bu özelliğini gizlemek gibi bir gayesi de yoktur. Zaten yaşlanınca Leydi Danbury gibi olmak isteyen birinin bu tavrı şaşırtıcı değildir.

Hyacinth’ı sezon artık heyecanlandırmıyordu. Aynı insanlar benzer balolar… Her şeyin rutinleştiği yaşantısında Salı günleri Leydi Danbury’e kitap okumakta vardır. Birde arada evleneceği doğru adamı bulması gerekmektedir.

“Kapına bir filin sırtında gelse bile, senin için uygun olan adamı fark edeceğinden pek emin değilim.”

Evlenip kendi yuvasını kurmak istiyordur sadece o kişi daha da karşısına çıkmamıştır. En azından Hyacinth öyle düşünmektedir. Acaba Bayan Butterworth gibi uçurumun kenarında doğru koşsa onu kurtarmak için de doğru adam tam zamanında  ortaya çıkar mıydı?

“Jeanne d’Arc’ı unutun. Onun annesi Mayfair’ Violet’ti ve hiçbir veba salgını, bulaşıcı veya ölümcül hastalık sekiz evladının da mutlu bir şekilde evlendiklerini görmekten onu alıkoyamazdı.”

Gareth St. Clair ve babasının arası kendini bildi bileli asla iyi olmamıştır. Babasının bitip tükenmeyen nefretini kabullenmişti. Ancak babasının intikam olarak ona miras yerine dağ gibi bir borç bırakması bir hayli sorun teşkil etmekteydi.

Gareth sadece annesinin annesi olan ve hiçbir şeyden haberi olmayan (en azından Gareth öyle düşünüyordu) Leydi Danbery’e karşı sevgi beslemekteydi. Babasının annesinin günlüğü eline geçince Gareth babasının nefreti ve aile sırlarıyla ilgili bilgi alabileceğini düşünüyordu. Tek bir sorun vardır günlük İtalyancadır.

“Her ikisinin de hayatı çok uzun süredir bu sır tarafından yönetilmişti. Ve artık ikisinin de özgür kalma zamanı gelmişti.”

Bilin bakalım İtalyancayı akıcı olmasa da bilen kişi kimdir?

Gareth, Hyacinth hakkında söylenenlerde haklılık payı olduğunu fark etmişti. Hyacinth bulunduğu ortamdaki her şeyden içgüdüsel olarak haberdar olmak istiyordu.  Onun dikkatini çekmek yorucu olsa da eğlenceli bir yanı vardı. Üstelik babası ona Hyacinth asla elde edemeyeceğini söylemişti. Bu bile Gareth’ı harekete geçirmeye yeterdi.

“Rutin işler, medeniyetin damgasıdır. Ama gerçekten gelişmiş bir beynin göstergesi, değişen şartlara ayak uydurabilmekte gizlidir.”

Evet sevgili okur, konu Hyacinth ise rutin kelimesi bile anlam kayması yaşamaktadır. Gündüzleri normal leydilik görevlerini yaparken aynı zamanda ortada bu kadar sır varken günlüğün ne anlatmak istediğini anlayıp define avında başarılı olabilecek midir?


Hyacinth’ın hikayesi benim favori sıralamamda 5. sıradadır. Kız kardeşler arasın en aykırı kişiliği olan Hyacinth keçilere bile şapka çıkartacak inadı ile sevdiğim karakterlerden biridir.

Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın. Kendinize iyi bakın…

XOXO


Adı:Öpüşünde Saklı
Yazar:Julia Quinn, Banu Belgi (Çevirmen)
Alt başlık:Bridgertons Serisi 7
Baskı tarihi:Kasım 2012
Sayfa sayısı:384
Format:Karton kapak
ISBN:9789944826044
Kitabın türü:Aşk
Orijinal adı:It’s In His Kiss
Dil:Türkçe
Ülke:Türkiye
Yayınevi:Epsilon Yayınevi

“Bridgertonlar(VII): ÖPÜŞÜNDE SAKLI” için bir yorum

Yorum bırakın